İyi Akşamlar Sisteme Giriş Yapmak İçin Lütfen Üye Girişi Yapın. ya da Ücretsiz Kayıt Olun.
0 212
594 01 95
Markalarımız
  • William Morris
  • Rachell
  • Prosedign
  • Aston Martin
  • yeni
  • angel
  • Optik Çerçeve
  • clic
  • Mıcheal Cors
  • Calvin Klein
  • Nike
  • Just Cavalli Güneş Gözlüğü
  • Lacoste Güneş Gözlüğü
  • Osse Güneş Gözlüğü
  • Mont Blanc
  • Hawk Güneş Gözlüğü
  • Guess Güneş Gözlüğü
  • Ray Ban Güneş Gözlüğü
  • Benetton
Urunler
Üye Girişi
  Beni Hatırla
Göz ve Göz Sağlığı

   

Görme Nasıl Gerçekleşir

Retinada odaklanan ışık fotokimyasal reaksiyonla elektrik enerjisine çevrilir ve optik sinir yolu ile beyine iletir. Beyin her iki gözden gelen  bilgileri birleştirerek tek bir görüntü elde eder.

Bazı Göz Hastalıkları

 Miyopi: Göz sonsuzdan gelen ışık ışınlarını retina önüne odaklamasından dolayı oluşur. Retina önündeki görüntüyü retina üzerine düşürmek için konkav camlar yada lens kullanılır. Miyopiye  kan şekeri, yetersiz ışık  çeşitli ilaçlar, gözün hidrasyon değişikliği, erken doğum sebep olabilmekte.

Hipermetropi: Gözün sonsuzdan gelen ışık ışınlarını retina arkasına odaklamasından oluşur. Konveks camla yada lensle görüntü retina üzerine düşürülür. Gözün arka uzunluluğunun normalden kısa olması yada kornea kırıcılığının az olmasından  kaynaklanır. Erken yaşlarda tedavi edilmese göz tembelliğine ve gözde kaymaya (şaşılık) sebep olur.

Astiğmatizma: Görüntünün değişik eksenlerde ve düzlemlerde odaklanmasıdır. Görüntüyü tek noktada odaklamak için gözlük en iyi alternatiftir. Görme bulanıklığı, baş ağrısı buna bağlı yorgunluk ve gözleri kısarak bakma belirtileridir.   

Presbiyopi: Gözün ve içeriğinin esnekliğini kaybetmesi sonucu akomodasyonunun azalmasıdır. Bu durumda kişinin yakın noktası gözden uzaklaşır. Başta küçük yazıların okunması güçleşirken zamanla büyük yazıların okunmasıda güçleşir. Ortalama 45 yaşlarında başlar. Okuma gözlüğü kullanarak görüntü netleştirilir.

Glokom(Göz Tansiyonu): Göz içinde salgılanan ve gözün beslenmesi için gerekli  olan göziçi sıvısının boşalamamasına bağlı olarak göz içinde basınç yükselir. Yükselen basınç  göz sinir hücrelerine zarar verir  hasar meydan gelir. Zaman zaman bulanık görme, baş ağrısı ve tv izlerken göz etrafında ağrı belirtileridir. Özellikle  yaşı yüksek nüfusta çok önemlidir, ilerledikçe tam körlüğe sebep olabilir.

Şaşılık: Gözlerin bakış ekseninin birbirine paralel olmamasıdır. En önemli sorunlarından biri çift görmedir. Göz objeyi ayrı ayrı algılayarak beyine iletir, beyin zaman içinde görüntüyü tek gözden algılamaya başlar ve  göz tembelliği oluşur. Erken teşhis ve tedavi çok önemlidir. Tedavi edilemesse  ömür boyu görme azlığı ve estetik problemler oluşur. Tedavi  olarak gözlükle beraber  varsa tembellik için göz kapama yada prizma cam kullanılır.

Nistagmus: Gözlerin ritmik titreşimi olarak istem dışı hareketliğidir.  Görme azlığı, titreyen  göz ve görüntü çift görme belirtileridir. Doğuştan nistagmuslarda  gözlükle yada cerrahi operasyonla tedavi edilmeye çalışılır.  

Afaki Göz: Göz opaklaşır ve bunun sonucu görme azalır. Katarak oluşur ve cerrahi işlem yapılması gerekir. Göz akodomasyonda zorlanacağı için güçlü bir göz numarasına ihtiyaç duyulur.  Yoğun güneşe mahruz kalan gözlerde daha erken oluşur, bunun için kaliteli ve uv ışınlarına karşı korumalı gözlük kullanmak  gerekir.


          Lens  Kullanımı ve Çeşitleri     

Lens Kullanımı

Gözlük kullanımına  nazaran daha özen gösterilmesi  gerekir. Öncelikle doktorunuza danışıp lens kullanıp kullanamayacağınız hakkında bilgi alınız. Göz uygunsa göz küresinin çapına merkez kalınlığına göre uygun bir lens seçmeniz gerekir.  Bunlar belirlendikten sonra gözlükçünüze gelip size uygun olan lensi temin edebilirsiniz.5293 Sayılı Optisyenlik Kanunu gereğince; Lens satma yetkisi sadece optisyenlik muesselerinde  olur.  Lens kullanırken lens ve el temizliğinize çok özen göstermeniz gerekmektedir.  Ellerinizi bolca suyla iyice temizledikten sonra  lensi temizleme işlemini yapınız. Lens temizleme işleminde  gözlükçünüzden temin ettiğiniz  lens tipinize uygun solüsyonla güzelce temizleyiniz.  Lensinizin iç ve dış kısmına sağ ve sol kısmına dikkat ederek gözünüze takınız. Çıkartırken yine aynı özeni gösterip eller yıkanmalı ve yırtılmaya karşı tırnaklarınıza dikkate edilmeli.  Özel kabında solüsyonla birlikte saklanmalı. Lens  kullanımında;  gözde batma, yabancı bir cisim hissi ve sulanma gibi şikayetleriniz varsa lens kullanımını bırakıp doktorunuza danışınız. Ayrıca yırtık kirli ve tozlu bir lensin gözünüzde batma ve gözünüzü çizme olasılığı olduğunu  unutmayınız.

Lens Çeşitleri

Kozmetik Lensler:  Tamamen kozmetik amaçlı olup göz rengini değiştirmek için tercih edilen lenslerdir.

Yumuşak Lensler: Yapay organik bileşenlerden oluşur. Kolay takılır, uyum süreleri  daha azdır.

Sert Lensler : Oksijen ve sıvı geçirgenliği az olan lenslerdir . özellikle astiğmatlı gözlerde tercih edilir. Kolay temizlenir ve dayanıklıdır.

Gaz  Geçirgen Lensler:  Sert lens  hemen hemen aynıdır. Yüksek görüntü kalitesi ile havadan doğrudan solunum  yapar.

Torik Lensler : Astiğmatizmanın düzeltilmesinde kullanılır. Diğer lenslere nazaran  daha pahalıdır. 

Prostetik Kontakt Lensler:  yapısı bozulmuş gözün, daha düzgün görünüm sağlaması amacıyla üretilmiş lenstir.